vineri, 16 aprilie 2010

Noi nu dorim avioane noi - "GRIPEN", de la "SAAB" [SUEDIA!]!?

Pe 23 martie, Preşedinţia României anunţa, printr-un comunicat de presă, că CSAT a aprobat o propunere a MApN de achiziţionare a 24 de avioane F-16 în uz.

"Având în vedere că România nu dispune de resursele financiare necesare pentru achiziţionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achiziţionare a 24 avioane F16 în uz, propunere care va fi trimisă Parlamentului pentru luare în dezbatere şi decizie. Ministrul s-a referit în expunerea sa la implicaţiile cauzate de terminarea, în anii următori, a resursei avionului
MIG 21 Lancer, aflat în dotarea Forţelor Aeriene Române", se arăta în comunicatul de presă emis atunci de Administraţia Prezidenţială.

Decizia nu a fost una fără ecou. La scurt timp, producătorii europeni de avioane s-au plâns că nu au fost chemaţi să îşi prezinte ofertele, care, spuneau ei, ar fi fost mult mai avantajoase pentru statul român.

Richard Smith, director de marketing Gripen, a declarat în acea perioadă că "România va primi avioane vechi, rable pe care forţele aeriene americane nu vor să le mai folosească".

Totodată, ambasadorii statelor europene s-au declarat dezamăgiţi de decizia ţării noastre de a cumpăra avioane la mâna a doua de la americani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu